25. maaliskuuta 2012

Silmäpeilaus ja Cierimon pentutapaaminen 18.3.2012

Lähdimme Hetan, Leilan ja Sanden (ruotsinlapinkoira) kanssa aamulla ajamaan kohti Lempäälää; ohjelmassa oli ensin silmäpeilaus ja sen jälkeen Cierimon pentutapaaminen. Matka sujui mukavasti, silmäpeilauksen aikaansaama jännitys kasvoi sitä mukaan mitä lähemmäksi Lempäälää saavuimme, viimeiset viisi minuuttia menivätkin jo sellaisessa tutinassa, että onnistuimme ajamaan viimeisen risteyksen ohi, onneksi huomasimme virheemme parin kilometrin kuluttua, joten tilanteesta selvittiin hurtilla huumorilla & ehdimme ajoissa paikalle.

Itse silmäpeilaus meni sellaisella vauhdilla, että pukkasi ihan hien pintaan, heh! Silmäpeilaukset teki eläinlääkäri Sanna Elfling Tampereelta; mukana oli kymmenkunta länderia. Heta käyttäytyi koko tutkimuksen ajan hienosti ja mikä parasta Hetan silmät todettiin terveiksi!! :-) Myös Sande ja muut länderit todettiin terveiksi, joten kaikilla oli mieli korkealla peilauksien jälkeen. Suurkiitos Petralle peilauksen järjestämisestä ja "orkesterin johtamisesta" paikan päällä. Ilman Petraa tuskin olisimme hommasta kunnialla selvinneet, niin paljon jännitti, että keskittymiskyky oli lähellä nollaa!

Peilauksien jälkeen ajoimme Annun ja Pekan johdolla Kierimoon mahtavassa kevätsäässä. Aurinko paistoi upeasti, mutta siitä ei päästy ihan täysin siemauksin nauttimaan, sillä koiruuksien tuli välttää 6 tuntia aurinkoa peilausta varten laitettujen silmätippojen vuoksi. Onneksi koiruudet pystyivät kuitenkin tekemään yhdessä pienen kävelylenkin, Hetakin lähti iloisesti matkaan Minnan kanssa. Minnalle kiitos kävelylenkistä!

Balle -sisko, Foxi -äiti & Heta lähdössä kävelylle.

Nafta, Foxi, Balle ja Heta paluutunnelmissa.

Lenkin jälkeen Heta pääsi Annun trimmaukseen pitäen silmällä Vaasan KV näyttelyä huhtikuussa. Trimmauksen välissä nautimme Pekan tekemää maukasta soppaa sekä pulla-kahvit. Samalla oli mukava vaihtaa kuulumisia ja kuulla ajankohtaisia länderi-uutisia. Kiitokset Pekalle & Annulle ihanista tarjoiluista!

Annu aloitti trimmauksen siistimällä Hetan pään.
Ruokailun jälkeen osa koirista leikki pihalla ja osa sisällä. Heta koitti sisällä kovasti haastaa Balle -siskoa ja Foxi - äitiä leikkimään; vasta Popeda -velipoika lähti leikkiin mukaan, ja sitäkin innokkaammin. :-)
Hetan velipoika Popeda.
Ja sitten olikin aika viimeistellä Hetan trimmaus, ja tuloksena uusi uljas Heta! Tadaa!! Täytyy sanoa, että neidistä kuoritui niin hieno yksilö, ettei meinannut samaksi koiraksi enää tunnistaa! Onneksi otettiin paljon valokuvia, jotta on sitten mallia mihin tähdätä kun itse trimmataan...:-)

Mahakarvat saavat kyytiä...
...samoin kuin villapöksyt!
Ennen kotimatkalle lähtöä kävimme vielä sisällä juomassa mehulasilliset ja toivottavasti hyvät jatkot kaikille. Talon koiruudet olivat päikkäreillä, joten uteliaana neitinä Heta kävi salaa tutkimassa talon koiruuksien petit! :-)

Kotimatka sujui mukavasti, niin Heta kuin Sandekin nukkuivat ja kotiinkin päästin melkein ennen pimeän tuloa. Kiitos Leilalle ja Sandelle matkaseurasta!

Matka oli todella antoisa ja hauska, oli mahtavaa saada hyviä uutisia silmäpeilauksesta ja tavata tuttuja Cierimon koiruuksia ja heidän mahtavia omistajiaan.

Toivottavasti nähdään taas pian!

Lisää pentutapaamisesta voit lukea myös mm.