7. huhtikuuta 2013

Ensimmäistä kertaa jäällä!

Tänään Heta ensimmäistä kertaa elämässään jäällä - historiallinen hetki! Hah!

Itse tapahtuman historiallista merkitystä himmentänee "hiukan" se seikka, että Heta tuskin tajusi olevansa meren jäällä, suurin juttu pikkudogille oli siinä, että sai olla vapaana ja juosta pitkinpoikin tasaisessa maastossa!

Lähdimme matkaan Vikingan uimarannalta. Yllätykseksemme jäällä ei juurikaan muita liikkujia näkynyt, vain jokunen hiihtäjä ja kävelijä kaukana horisontissa. Ehkäpä aurinkoisiin päiviin tottuneet vaasalaiset eivät innostuneet sunnuntaiaamun pilvisestä säästä...?! Vaan eipäs se meitä haitannut, päinvastoin. Vanha viisauskin sen tietää: pidot paranee, kun väki vähenee! :-)
Blondi-Hetan turva-varuste jäällä - keltainen huomioliivi.
Heta spurttaili heti ensialkuun innolla ja samalla tyhjäntäen viikon aikana kertyneitä energiavarastoja. Pikkuhiljaa vauhti tasaantui ja matka jatkui rauhallisemmissa merkeissä. Toki sen verran ihanaa jäällä kulkeminen oli, että muutamat mini-länderihepulit oli tarpeen suorittaa...jep jep! :-)

Sitten alkoikin viima puhaltamaan ja lunta satamaan (!), joten hakeuduimme lähisaaren poluille tuulen suojaan.
Pieni kierros lähisaaressa, tuulelta suojassa.
"Saarikierroksen" jälkeen siirryimme takaisin jäälle ja lähdimme kävelemään kohti lähtöpaikkaamme. Loppumatka sujui leppoisasti heitellen Hetalle palloa, ja sehän oli kuin piste i:n päälle onnistuneelle reissullemme!
Run baby run! :-)
Kiitos Marit:lle seurasta ja uusien upeiden lenkkimaastojen esittelystä! Ehdottomasti menemme jäälle uudelleen, jos ja kun jäätilanne sen vielä tänä vuonna sallii.